BAHAN-BAHAN
100 g tepung kek atau tepung gandum
1/2 sudu kecil baking soda
60gm gula halus
2 sudu madu
2 biji telur
1/2 sudu besar minyak masak
1/2 sudu kecil esen vanila
1/2 sudu kecil baking soda
60gm gula halus
2 sudu madu
2 biji telur
1/2 sudu besar minyak masak
1/2 sudu kecil esen vanila
INTI
Tradisional
Anko, pes kacang merah
Cadangan inti yang lain
Coklat
Vanilla
Blueberry
Raspberry
CARA-CARA
1. Pukul telur dengan gula sehingga kembang
2. Masukkan madu, minyak dan esen vanilla. Kacau sehingga sebati.
3. Masukkan tepung dan baking soda yang telah diayak kedalam campuran telur. Kacau adunan secara kaup balik.
4. Panaskan kuali yang tidak melekat, masukkan 1/4 cawan adunan dan buatkan bulat.
5. Masak adunan sehingga berwarna perang di atas dan bawah.
6. Letakkan inti ditengah-tengah dorayaki. Tekan dorayaki dihujung.
0 Komen Pelawat Hypńötīč:
Post a Comment
Amboi, lawanya keyboard! Tak nak tinggalkan komen ke?